Gegrilde Nectarine met Halloumi

10464153_311411282367869_5402058197527201620_n

Halloumi is een niet heel bekend kaasje. Je kunt het tot zover ook alleen bij de Turkse winkels halen. De smaak is vrij zout en hartig maar gaat heerlijk samen met zoete gerechten zoals hieronder beschreven. Mocht je geen halloumi kunnen vinden in jouw buurt dan is het ook erg lekker om wat verse geitenkaas over de nectarines te verkruimelen.

Benodigdheden( 1 persoon)
– grillpan
– 5 plakjes halloumi
– 1 nectarine
– kropsla, in stukken gescheurd
– honing
– (olijf) olie

Snijd de nectarine om de pit heen in niet al te dikke plakjes. Verwarm de grillpan en smeer met een kwastje een beetje olie op de plakjes nectarine. Grill de plakjes nectarine in 3 tot 4 minuten tot ze een mooie grillstreep hebben. Doe hetzelfde met de halloumi tot deze goudbruin ziet. Verdeel de kropsla over het bord, bedek met plakjes nectarine en halloumi en verdeel hierover nog wat honing naar smaak. Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply