Salade met gebakken feta

feta

Goedemiddag allemaal! Wat een weertje he! toch vind ik het wel lekker om af en toe een salade als maaltijd te eten. Een broodje erbij en je hebt een lekker maaltje! Het lijkt wel of ik geen genoeg krijg van feta, vooral omdat je er zoveel kanten mee op kunt. In dit recept bak je de feta in een kruidenmengsel waardoor de feta een lekker korstje krijgt. Ik raad wel aan om echte feta bij een Turkse winkel of toko te halen. Dat is het lekkerst in dit gerecht!

 Zo maak je het:
– 150 gram feta
– 3 eetlepels paneermeel of speltmeel of gewoon bloem (naar keuze)
– 1 ei
– 1 eetlepel oregano, gedroogd
– 1 eetlepel sesamzaad

salade:
– 2 handenvol veldsla
– 3 tomaten, in stukjes
– komkommer, in kleine stukjes
– 1 rode ui in ringen
– zwart olijven , gehalveerd

Pak 2 schoteltjes en kluts op 1 het ei los en op de andere meng je de meel en de kruiden en het sesamzaad door elkaar. Snijd de feta in repen of blokken en haal ze door het geklutste ei heen en daarna door het meel/kruidenmengsel. Verhit de koekenpan met wat olie en bak de stukken feta op middelhoog vuur tot ze bruin zijn. Schep alles voor de salade door elkaar en verdeel over 2 borden. Leg voorzichtig de gebakken feta erop en eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply