Witte bonensalade met ricotta en tomaat

boon

De laatste tijd maak ik deze salade best vaak om mee te nemen! Hij is heel erg simpel maar super lekker en romig. Het is belangrijk om genoeg peulvruchten te eten omdat ze veel vezels bevatten (meer dan volkoren brood) daarnaast ook bevatten ze ook nog vitamine B en veel eiwitten. Peulvruchten zijn dus ook ideaal voor vegetariërs en kunnen worden gebruikt als vleesvervanger!

Benodigdheden 1 portie:
– 50/60 gr witte bonen ( uit blik is prima)
– een halve rode ui
– handvol cherrytomaten
– 2 eetlepels ricotta (Italiaanse jonge kaas)
– extra vierge olijfolie
– verse zwarte peper
– citroensap van een halve citroen
– verse peterselie(optioneel)

Laat de witte bonen uitlekken en verdeel in een bakje of op een bord. Snijd de tomaatjes in vieren en de rode ui in dunne ringen en verdeel over het geheel wat citroensap. Verdeel de ricotta eroverheen en mix alles door elkaar, voeg verse peper toe naar smaak. Serveer met wat olijfolie en verse peterselie.

No Comments

Leave a Reply