Zoete aardappelsalade met geitenkaas

zoete

Echt een supergezonde en bovenal heerlijke salade is dit! De zoete aardappel is erg divers en kun je combineren met zowel zoete als hartige ingrediënten, we maken er hier in dit recept een combinatie van!

Benodigdheden:
– 2 a 3 grote zoete aardappels
– 100 gram zachte geitenkaas
– 12 cherry tomaatjes
– 5 eetlepels balsamico azijn
– 3 theelepels honing

– verse bieslook, fijngesneden
– 3 bosuitjes, fijngesneden
– Olijfolie, peper en zout

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de zoete aardappelen in plakjes/schijven en bestrijk ze met olie,zout en peper. Leg de parten op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Schuif hem in het midden van de opgewarmde oven en laat het 20-25 roosteren.

Snijd ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes. De bieslook snijd je fijn en de bosui in ringetjes. Ongeveer tien minuten voordat de aardappels klaar zijn doe je de balsamico azijn en de honing in een steelpannetje dat je op zacht vuur zet. Roer even goed door totdat het wat dikker begint te worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten,

Leg de geroosterde aardappelen op een bord. Voeg de tomaten en de verkruimelde geitenkaas toe. Schenk ten slotte de balsamico over de salade. Garneer het gerecht met de bosui ringetjes en de fijngesneden bieslook!

No Comments

Leave a Reply