Thaise biefstuksalade

thai

Heerlijk Thaise biefstuksalade! De salade is lauwwarm het lekkerst maar koud kan natuurlijk ook gewoon! Fijn als je even een lichte, gezonde maaltijd wilt en geen zwaar bord pasta bijvoorbeeld!

Benodigdheden 1 persoonsportie:
-150/200 gram biefstuk
– handvol verse koriander
– een halve komkommer
– 100 gram peultjes
– handvol ongezouten pinda’s, fijngehakt

Dressing:
– een halve rode ui
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel vissaus
– een halve limoen

Maak eerst de dressing, meng vers limoensap met de sojasaus en de vissaus en roer door elkaar. Snijd dan de rode ui in dunne ringen en voeg toe aan de dressing.

Kook de peultjes even kort (2/3 minuten) in kokend water en giet ze af en spoel na met water. Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de koriander fijn. Meng de koriander met de komkommer en de peultjes in een kom.

Bestrooi de biefstukken met peper, zout en wat olijfolie. Verwarm een grillpan en grill de biefstuk kort in 5 minuten totaal voor beide kanten. Laat het even rusten en snijd het daarna in dunne plakjes. Voeg de plakjes biefstuk toe aan de kom met groenten en schep de dressing er doorheen. Serveer met de fijngehakte pinda’s er overheen en geniet ervan!!

No Comments

Leave a Reply