Baba Ganoush

baba

Oftewel, auberginepuree.. Een simpel, erg lekker Midden-Oosters smeersel voor bij pitabrood, rauwe groenten of op een voor bij de borrel (ook erg lekker met tortilla chips..) De rokerige smaak krijg je door de aubergines te grillen en is echt verslavend lekker..! absoluut het proberen waard.

Benodigdheden voor 1 kommetje:
– 2 aubergines
– 80 gram sesamzaad
– 3 teentjes knoflook, geperst
– theelepel komijnzaad
– zout/peper
– 60 ml citroensap
– olijfolie
– handje verse peterselie , fijngesneden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de aubergines in met een vork aan alle kanten en wrijf ze in met wat olijfolie. Grill ze voor ongeveer 25 / 35 minuten of tot ze rimpelig en zacht beginnen te worden. Als ze klaar zijn (pas op heet!) haal je de schil eraf en doe je het vruchtvlees in de keukenmachine of blender. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan tot het een kleurtje begint te krijgen en pers de knoflook uit. Doe de knoflook en de sesamzaadjes bij het auberginevruchtvlees in je keukenmachine. Doe hierbij nu ook het komijnzaad, het citroensap, de peterselie en naar smaak peper en zout. Mix dit tot de gewenste structuur en serveer met nog wat verse peterselie en olijfolie.

1 Comment

  • Reply
    Sytse | The S Files
    3 juli 2015 at 10:51 am

    Ohh heerlijk! Ik ben dol op Baba Ganoush. Dit ga ik zeker zelf eens maken!!

  • Leave a Reply