Hummus

IMG_6154

Mijn meest favoriete dip! Hummus is heerlijk romig van smaak en daarnaast heel gezond. Het is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven en niet het klassieke recept aangehouden met tahin.

Benodigdheden
– blender of keukenmachine (handstaafmixer kan ook)
– 1 blik kikkererwten, uitgelekt
– 1.5 Eetlepel Griekse yoghurt
– goede scheut olijfolie
– 3 eetlepels sesamzaad
– sap van een halve citroen
– eetlepel komijnzaad
– verse peterselie
– zout en versgemalen peper

– evt. paprika poeder

Doe de uitgelekte kikkererwten in de blender samen met de olijfolie, de yoghurt en het citroensap. Dit laat je even mixen tot een glad geheel. Rooster ondertussen kort de sesamzaadjes op laag vuur in een pan tot ze lichtbruin kleuren. Doe nu de sesamzaadjes, verse peterselie en de komijn bij het geheel en mix dit. Breng de hummus op smaak met zout, versgemalen peper en paprikapoeder.

Serveertips:
Hummus is heerlijk op geroosterd brood, crackers en rijstwafels. Je kunt de hummus ook als dip serveren met bijvoorbeeld rauwe worteltjes, reepjes komkommer en stukjes paprika.

No Comments

Leave a Reply