Spinaziepesto

spinazie

Wie zegt dat je alleen maar pesto kunt maken van basilicum? In feite kun je van veel groene bladgroenten een pesto maken, denk aan bijvoorbeeld rucola of verse spinazie! Die laatste heb ik recent zelf geprobeerd en viel erg goed in de smaak. Hij is minder pittig dan een normale pesto zou zijn maar wel erg lekker door de warme pasta of op een stokbroodje bij de borrel! Hieronder zie je hoe deze pesto snel en gemakkelijk te maken is;

Benodigdheden:
– verse spinazie, zak van 300 gram, net hoeveel je wilt maken
– pijnboompitten, ongeveer 50/60 gram
– Parmezaanse kaas, geschaafd, goede handvol
– olijfolie, naar smaak
– 1 teen verse knoflook, in stukjes
– peper/zout

– staafmixer

Doe de verse spinazie in een hoge kom met de pijnboompitten, de stukjes knoflook en wat olijfolie. Mix dit met de staafmixer goed fijn. Voeg nu de kaas toe en mix weer fijn met wat olijfolie (hoe meer olie hoe dunner je pesto) doe dit op smaak en proef tussendoor of je het lekker vindt. Breng op smaak met zout en peper en bewaar in een goed afgesloten glazen (weck)potje.

– De Parmezaanse kaas is optioneel, deze kan eventueel ook worden weggelaten.

No Comments

Leave a Reply