Tzatziki

tzat

Dit is toch wel mijn meest gemaakte en favoriete saus voor bij praktisch alles! gebakken aardappels, bij vlees, of op een stukje stokbrood..! Om de tzatziki lekker lobbig en dik te krijgen koop je goede Griekse of Turkse yoghurt. (het beste is zo’n emmertje bij een Turkse winkel bijvoorbeeld) En niet te vergeten natuurlijk, knoflook!

Benodigdheden:
– een kom dikke Griekse of Turkse yoghurt
– een halve komkommer
– 3/4 tenen knoflook (of meer als je wilt)
– sap van een halve citroen
– beetje olijfolie
– gedroogde dille
– peper en zout

Was de komkommer en rasp hem helemaal fijn met schil en al. Doe de rasp in een vergiet en laat goed uitlekken! Roer de yoghurt wat losser met het citroensap en wat peper en zout. Pers nu de teentjes knoflook erbovenuit en roer goed door. Voeg nu ook wat gedroogde dille en een scheutje olijfolie toe. Meng de uitgelekte komkommerrasp nu door de yoghurt en roer alles door elkaar. Proef of je het zo lekker vindt, of voeg anders nog wat peper en zout toe. Serveer met nog wat gedroogde dille over de tzatziki heen.

No Comments

Leave a Reply