Filodeeghapje

filo

De Sigara Böreği zijn inmiddels wel aardig bekend. Ik proefde deze voor het eerst bij een Turks restaurant in Leeuwarden waar ze als voorgerecht vast op de kaart staan. Deze moest ik natuurlijk ook proberen zelf te maken! Het zijn simpelweg filodeeg hapjes in de vorm van een sigaar met een mengsel van warme geitenkaas en kruiden. Zo lekker!

Benodigdheden:
– 1 eidooier
– 200 gram geitenkaas
– 2 eetlepels verse munt
– 1 pak filodeeg (dievries)
– honing(naar smaak of helemaal niet)
– 1 eetlepel verse peterselie
– olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden. Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vouw de vellen voorzichtig open en snijd ze in de lengte in drieën. Leg hier overheen een vochtige theedoek om ze niet te laten uitdrogen. Snijd de munt en peterselie fijn en leg in een kom. Doe hierbij de geitenkaas, eventueel de honing en splits het ei en doe de dooier ook in de kom, het eiwit heb je later nodig. Roer alles goed door elkaar met de geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.

Leg met een lepel onderaan de filodeeg lap een beetje van het mengsel. Pak een kwastje en kwast de rest van de lap in met het eiwit dat nog over was. Rol de lap op als een sigaar en smeer over het geheel nog wat olijfolie. Doe dit met alle lappen totdat het mengsel op is. Bestrooi de buitenkant van de hapjes met sesamzaad en zet in de oven voor ongeveer 40 minuten

No Comments

Leave a Reply