Geroosterde kikkererwten

kik

Lekker ’s avonds nog even een snack eten bij een filmpje? of gewoon als tussendoortje in de middag? Als je van zout en hartig houdt, dan vind je onderstaand recept zeker een goed plan!

Benodigdheden voor een schaaltje:
– 1 blik kikkererwten
– paprikapoeder
– komijnzaad
– versgemalen peper en zout
– 2 eetlepels olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de kruiden, kikkererwten, olie, peper en zout goed door elkaar zodat alles een laagje heeft. Leg een vel bakpapier over het ovenrooster en verdeel hier de kikkererwten overheen met genoeg ruimtes ertussen (zo worden ze lekker krokant!) Bak ze 20 minuten, hussel daarna goed om en laat ze nogmaals 20 min roosteren of totdat ze knapperig beginnen te worden.

Variatie:
Je kunt natuurlijk variëren met kruiden die jij lekker vindt. wil je ze bijvoorbeeld lekker pittig? voeg dan chilipoeder en/of currypoeder toe, en als je liever zoet hebt kun je er honing en kaneel overheen gebruiken

No Comments

Leave a Reply