Hartige muffins

IMG_6435

Hmmm deze waren echt geslaagd! Muffins zijn meestal zoet maar ben je meer van hartig dan vind je deze vast ook lekker..! varieer als je wilt met de groenten, er kan van alles in! Kies altijd voor 2 verschillende soorten en voeg de soort kaas toe die je lekker vindt! Dit recept is ook erg handig om restjes groenten in te verwerken.

Benodigdheden:
– 50 ml melk
– 50 gr kokosboter of roomboter
– 200 gram zelfrijzend bakmeel (amandel of speltmeel kan ook)
– peper/zout
– 250 gram groenten (ik koos voor prei en champignons)
– 3 eieren
– 100 gram 30+ kaas geraspt (of geitenkaas, of Parmezaanse)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een steelpannetje en snijd de groenten in kleine stukjes. Vet een muffinvorm of kleine vormpjes  en meng het meel met de gesneden groenten en kaas in een kom. Kluts de eieren en doe deze met je melk en de gesmolten boter door het mengsel. Voeg peper en zout toe naar smaak. Roer het mengsel goed door en vul de muffinvormpjes ermee. Zet in de oven voor 25 minuten en laat goed afkoelen. Je hebt nu een heerlijk tussendoortje om mee te nemen!

varieer bijvoorbeeld eens met: paprika, tomaat, ui, courgette etc.

No Comments

Leave a Reply