Loempia’s

lom

Ja, een loempia gaat er bij iedereen wel in, met de meest uiteenlopende vullingen en lekker met wat chilisaus bijvoorbeeld. Ik heb ze geprobeerd uit de oven en ze waren erg lekker! Je hoeft ze dus niet te frituren wat erg veel calorieën en vet scheelt.. vooral proberen en van genieten dus!

Benodigdheden: (ongeveer 10 stuks)
– 10 loempiavellen of een pak filodeeg (diepvries)
– handje taugé
– 100 gram kipfilet
– 100 gram mihoen
– een halve Chinese of witte kool in reepjes
– 100 gram hamreepjes
– zakje geraspte wortel

– sojasaus
– vissaus
– zout/olijfolie
– verse knoflook, fijngesneden
– 1 eidooier, om te bestrijken

Verwarm je oven voor op 180 graden. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de kip in kleine stukjes en bak deze in wat olijfolie. Voeg nu de hamreepjes en de knoflook hierbij. Voeg de wortel en kool reepjes ook toe en bak dit mee. Als laatste doe je de taugé erbij en bak je dit kort mee.

Doe nu de gekookte mihoen bij het kip/groente mengsel en meng alles door elkaar en voeg naar wens en smaak de sojasaus, de vissaus en het zout toe. Het is handig om hier de mihoen alvast wat kleiner te snijden voor straks bij het vullen.

Als je kiest voor het filodeeg leg dan 2 vellen op elkaar en kwast wat olijfolie op beide vellen voor elke loempia. Gebruik je de loempiavellen dan hoeft de extra olie niet. Leg een eetlepel van de vulling horizontaal in het midden en vouw de linker en rechterbuitenkant van het vel naar binnen en rol vervolgens je loempia op. Kluts een eidooier kort en bestrijk de loempia’s hiermee zodat ze mooi bruin worden. Laat ze 15 tot 20 minuten in de oven garen.

No Comments

Leave a Reply