Oosterse kipspiesjes

kip

Lekkere en gezonde kipspiesjes, Je kunt ze zowel warm als koud serveren op een feestje of gewoon als hapje!

Benodigdheden voor een schaaltje:
– 2 stuks kipfilet
– ketjap manis
– olijfolie
– sesamzaad
– halve eetlepel gemberwortel (poeder)
– halve eetlepel kurkuma (poeder)
– Saté prikkers

– optioneel: chilisaus
– optioneel: sambal oelek

Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en marineer ze in een kom met een paar eetlepels ketjap manis, als je van pittig houdt kun je hier ook een theelepel sambal aan toevoegen. Zet de kipfilet in de koelkast om te marineren voor 2 uren. Hierna haal je ze uit de koelkast en verwarm je 1 eetlepel olie op in de pan. Bak de kipfilet en voeg op dit punt de gemberwortel en de kurkuma toe en bak even mee. Laat vervolgens de kipfilet afkoelen. Rijg aan elke prikker ongeveer 3/4 stukjes kipfilet en bestrooi ze met sesamzaad. Lekker om te dippen met zoete chilisaus!

Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply