Quesadillas

ques

Zin in een lekkere snack of iets warms tussendoor? Met wraps kun je veel meer kanten op dan alleen vullen en oprollen! Kies voor mais of volkoren/meergranen wraps in plaats van de witte als je voor wat gezonder gaat.

Benodigdheden 2 porties
– 2 middelgrote wraps
– 1 blik zwarte bonen 200 gram
– 1 grote tomaat, in blokjes
– verse koriander, fijngesneden
– beetje zure room
– limoen
– 1 rode ui, gesnipperd
– geraspte geitenkaas of jong belegen

– grillpan
– staafmixer

Doe het sap van een halve limoen en het blikje bonen in een kom en mix dit tot een pasta met de staafmixer (of met de keukenmachine/blender kan ook) Smeer de binnenkant wraps in met deze pasta en laat de buitenste cirkel vrij. mix de blokjes tomaat, gesnipperde rode ui en de fijngesneden koriander door elkaar en breng op smaak met nog wat limoensap en peper/zout.

Verwarm de grillpan op het vuur zonder olie of boter. Verdeel een theelepel zure room op 1 helft van de wrap. leg 2 scheppen van de koriander/tomaat ui mix op deze helft en bestrooi met kaas naar keuze. Klap de wrap dubbel en verwarm in de grillpan (voorzichtig omdraaien) ongeveer 2/3 minuten aan beide kanten. Snijd de wrap nu in punten en serveer meteen!

No Comments

Leave a Reply