Zalm blini’s

zalmie

Leuk voor een feestje of gewoon voor jezelf een avondje.. Blini’s met zalm! Blini’s zijn kleine hartige pannenkoekjes waar je lekker beleg op kunt doen. Na wat verschillende dingen uitgeprobeerd te hebben is dit recept het lekkerst, fris en lekker voor bij de borrel! Je kunt ze zowel warm als koud eten en de Blini’s zelf blijven ongeveer 3/4 dagen goed in de koelkast.

Benodigdheden:
– 250 gram bloem
– 2 eieren
– 500 ml melk (liefst plantaardig)
– snufje zout
– geraspte citroenschil van 1 citroen
– handvol verse bieslook
– olijfolie (om te bakken)

Topping:
– gerookte zalm, 100 gram
– 2 eetlepels crème fraiche
– 2 theelepels mierikswortelpuree
– verse bieslook, fijngesneden
– verse peper

Klop de eieren met de mixer luchtig. Giet alle melk erbij en mix alles met de mixer door elkaar. Doe nu beetje bij beetje de bloem erbij. Roer op het laatst het zout door het beslag en voeg de citroenrasp en bieslook toe.

Smelt de olie in de koekenpan en bak steeds vier kleine pannenkoekjes. Maak ze ongeveer zo groot als poffertjes en laat ze uitlekken op een stukje bakpapier totdat al het beslag op is.

Roer de crème fraiche door met de mierikswortel. Snijd de zalm in plakjes. Verdeel de Blini’s over een groot bord. Leg op elke blini een theelepel saus en een plakje zalm. Bestrooi met fijngesneden bieslook en wat grove peper ui de molen.

No Comments

Leave a Reply