Zoete aardappelchips

chips

Het is bijna weekend en dan is het heerlijk om even een filmpje te kijken en hierbij wat lekkers te eten toch? Je kunt heel makkelijk zelf je chips maken. Ik doe dit dan met zoete aardappel, maar gewone aardappel, wortel en rode biet doen het ook erg goed in de oven op deze manier!

Benodigdheden voor een kom chips
– 2 grote zoete aardappels
– paprikapoeder
– peper/zout
– knoflookpoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels of laat de schil eromheen (wat je lekker vindt) maar was ze dan wel even goed. Snijd met een mandoline of kaasschaaf superdunne plakken van de aardappel. Leg een vel bakpapier over het ovenrooster en verdeel alle plakjes hierop. Zorg dat ze elkaar niet overlappen. Verdeel de kruiden en het zout en de peper eroverheen, dit kan naar wens hoeveel je eroverheen doet. Leg de chips in de oven voor ongeveer 10 minuten, draai ze dan even om voor nog een paar minuten. Blijf hier wel bij, want ze verbanden snel! Als ze helemaal gedroogd zijn kun je ze even laten afkoelen en vervolgens opeten natuurlijk!

No Comments

Leave a Reply