Bloemkoolsoep

bloem

Weer een heerlijk soepje! Het is vast geen geheim meer dat ik gek ben op zelfgemaakte soepen en dus ook veel experimenteer! Deze soep was lekker stevig en vullend. Je kunt er aan het einde van de bereiding voor kiezen om wat room erdoor te doen maar de soep is al aardig romig van zichzelf!

Benodigdheden:
– 2 middelgrote bloemkolen
– 500 ml groentebouillon
– 1 grote aardappel in stukken gesneden
– 1 stengel bleekselderij
– 1 ui, in ringen
– 3 tenen knoflook, fijngesneden
– olijfolie

Optioneel:
– Kookroom
– Griekse yoghurt

Topping:
– Rauwe ham in kleine stukjes gesneden
– Geraspte Parmezaanse kaas
– fijngesneden peterselie

Fruit de ui en de bleekselderij aan in een grote diepe pan met wat olijfolie. Snijd de bloemkolen in roosjes en verwijder het groene gedeelte. Doe de fijngesneden bloemkool bij de ui en selderij en bak even mee. Voeg nu de aardappels en de bloemkool toe en bak deze ook kort mee. Giet nu alle bouillon erbij en breng het geheel aan de kook en laat koken op laag vuur voor ongeveer 25 minuten.

Bak de rauwe ham kort aan in een droge koekenpan en voeg alle ingrediënten voor de topping samen naar smaak en zet even apart. Als de aardappels en bloemkool zacht zijn haal je de pan van het vuur en maak je met de staafmixer een gladde soep. Wil je een wat minder dikke soep? dan kun je wat water toevoegen tot gewenste dikte. Op dit punt kun je ook wat kookroom of Griekse yoghurt toevoegen als je dit lekker vindt!

Giet de soep in een kom, verdeel wat van de topping erover en geniet! lekker met geroosterd brood!

No Comments

Leave a Reply