Mosterdsoep

soepm

Mosterdsoep moet je lekker zelf maken! het is namelijk echt te simpel EN natuurlijk veel lekkerder en gezonder dan soep uit de zak of blik. Dit is de wat magere versie van mosterdsoep, De tip om de soep zonder room wel heel romig te maken is aardappel (ja echt)

Benodigdheden (voor 1 liter)
– driekwart potje mosterd (het lekkerste is de grove Groninger mosterd met pitjes)
– 250 gr voorgekookte krieltjes (hoe meer aardappels hoe romiger en dikker de soep)
– 1 prei
– 2 groentebouillon blokjes
– olijfolie

-staafmixer
Optioneel voor er doorheen (wel ietsje minder gezond) gebakken spekjes of gedroogde worst

Snijd de prei in ringen en bak deze samen met een eetlepel olie, flinke eetlepel mosterd en de aardappels even aan in de olie, gebruik hiervoor een diepe pan. Maak ondertussen de bouillon in een andere pan. Afhankelijk van het soort bouillon heb je meestal 2 blokjes nodig voor 1 liter, breng dit aan de kook. Zodra je de prei en aardappels wat aangebakken hebt giet je de bouillon erbij en breng je alles aan de kook. Als na ongeveer 10-15 minuten de aardappels helemaal zacht zijn kun je de soep van het vuur halen en de staafmixer erop zetten. Mix de soep helemaal glad en zet deze terug op het vuur. Breng de soep dan nog op smaak met meer mosterd (hoe meer hoe pittiger) en peper en zout.

No Comments

Leave a Reply