Pompoensoep met frisse citroenyoghurt

pomp

Heerlijke, romige en warme pompoensoep, onmisbaar in dit seizoen en erg simpel te maken! lekker met een knapperig stokbroodje met bijvoorbeeld wat gesmolten kaas erbij!

Benodigdheden 1 liter
– 1 flespompoen (400 gr)
– 1 ltr kippen of groentebouillon
– 1 blaadje laurier
– 1 ui
– 1 tenen knoflook
– peper/zout en olijfolie

– Griekse yoghurt
– een halve citroen

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens de pompoenstukken toe en een liter bouillon. Voeg de laurier toe en breng de soep aan de kook voor ongeveer 20 minuten.

Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout! Pers wat citroensap uit in de yoghurt en roer door. Serveer de soep in een kom met wat van de citroenyoghurt!

No Comments

Leave a Reply