Turkse yoghurtsoep

turk

Een heel aparte soep dacht ik toen ik deze voor het eerst ging maken, want wie bedenkt er nou om yoghurt in de soep te doen? Maar de smaak is erg verrassend en lekker! serveer er warm, knapperig naanbrood bij om lekker te dippen!

Benodigdheden voor 1 liter
– 300 gr Griekse yoghurt
– 1 liter groente of kippenbouillon van tablet
– 300 gr verse spinazie
– 150 gram basmati rijst
– 1.5 theelepel komijnzaadjes
– 2 uien, gesnipperd
– olijfolie
evt.: 2 stukken naanbrood

Pak een grote soeppan en doe hier wat olijfolie in samen met de gesnipperde uien en fruit voor ongeveer 2/3 minuten. De verse spinazie doe je er vervolgens in delen bij en laat om en om slinken hierin. Voeg nu de rijst en de komijn toe aan het mengsel en schenk alle gekookte warme bouillon erbij. Breng alles aan de kook voor ongeveer 8/9 minuten totdat de rijst gaar is. Zet het vuur uit en roer de yoghurt door de soep. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct. Lekker met warm naanbrood

No Comments

Leave a Reply