Wortelsoep

wortel

Het is tijd voor een lekkere dikke maaltijdsoep.. Een goed stuk brood erbij en je kunt weer even door! Ik heb gekozen voor wortel omdat het echt seizoen is voor de winterpenen. Er gaan dan ook aardig wat in dit recept.. Maar toch blijft het wel een budget recept!

Benodigdheden 1 liter soep:
– 250 gram aardappelen (kies voor niet kruimig)
– 2 uien
– 700 gram winterpeen
– 2 groentebouillontabletten
– 2 teentjes knoflook

– verse koriander
– olie of boter

Schil de aardappels en snijd in kleinere stukken. De ui snipper je en fruit je aan in wat olie of boter. Snijd alle wortelen in kleine plakjes en voeg ze toe aan de uien. De knoflook snijd je ook fijn en voeg je weer bij de wortelen. Voeg nu de aardappels de bouillontabletten en een liter heet water toe. Breng dit aan de kook en laat het koken voor ongeveer 25 minuten en roer af en toe.

Als de aardappelen en wortelen zacht zijn haal je de pan van het vuur en zet je de staafmixer erin totdat het een romige massa is geworden. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de koriander fijn en bestrooi de soep hiermee.

No Comments

Leave a Reply