Zoete aardappelsoep

soep

Zelf soep maken is altijd een goed idee! je weet precies wat er in gaat, kan toevoegen wat jij lekker vindt en het smaakt veel beter dan de kant en klare poeders en zakjes uit de supermarkt. Deze kant en klare producten bevatten ook nog eens enorme hoeveelheden zout, niet echt goed voor je dus! Daarbij komt dat zelf soep maken veel makkelijker is dan je denkt. Dit is een lekker vullende soep, serveer de soep bijvoorbeeld met vers bruin stokbrood en de zelfgemaakte kruidenboter eerder op mijn pagina!

Benodigdheden:
– staafmixer

– 2 grote zoete aardappelen (500 gr) (deze vind je gewoon bij de uien en aardappels in de supermarkt)
– 1 grote ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 liter kippenbouillon
– 60 gr zachte geitenkaas
– 1 tl karwijzaad (kruid)
– Peper en zout
– Olijfolie
optioneel: Walnoten olie

Snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes. De knoflook en ui fruit je aan in wat olijfolie. Voeg dan het karwijzaad toe en bak dit mee.

Was en schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe de zoete aardappelen in de pan en voeg alle kippenbouillon toe.

Laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar koken. Pureer de soep glad met een staafmixer(doe dit rustig aan, het kan nog wel eens opspatten) Breng de soep op smaak met peper en zout.

Doe de soep in een kom en verkruimel de geitenkaas eroverheen, je kunt het eventueel nog afmaken met een scheutje (walnoten) olie.

Eet smakelijk!

No Comments

Leave a Reply