Kokosmakronen

kokos3

Toen ik dit recept ontdekte dacht ik.. dat kan toch niet, maar 2 ingrediënten en zo lekker?! Het is inderdaad heel simpel, maar dat doet niets af aan de smaak.. dus wil je even lekker snoepen en toch zelf iets maken? Maak deze kokosmakronen dan!

Benodigdheden:
– Blikje gecondenseerde melk (100 ml)
– 100 gram geraspte kokos

Je kunt meer nemen voor meer makronen, houd altijd aan dat als je bijvoorbeeld 200 ml gecondenseerde melk neemt ook 200 gram kokosrasp daarbij doet.

Verwarm de oven op 175 graden. Doe de geraspte kokos door de gecondenseerde melk en roer goed totdat je een kleverig mengsel hebt. Nu kun je met een ijslepel mooie ronde hoopjes maken, je kunt ook gewoon je handen wat vochtig maken en balletjes draaien van het mengsel die je iets platdrukt. Leg de hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 10 minuten in de oven totdat ze lichtbruin zijn.

Variatietips: Ik heb zelf een amandel meegebakken op de makronen omdat ik dit leuk vond staan! Hazelnoten en walnoten combineren ook heel goed met kokos.

Je kunt ze (als je het zolang volhoudt) bewaren voor ongeveer een week lang in een afgesloten bakje.

No Comments

Leave a Reply