Chocolade bananenbrood

bananenbrood

Bananenbrood lijkt wel een trend te worden de laatste jaren! Iedereen bakt er wel eens eentje.. Ik moet heel eerlijk zeggen, ik heb het geprobeerd maar ik vond het niet echt lekker.. De naturel versie (verschillende recepten geprobeerd) was het gewoon niet echt voor mij! Maar chocola maakt alles beter toch? toen ik cacaopoeder en cacaonibs aan het basisrecept toevoegde smaakte het heerlijk, zoeter en gewoon lekkerder! Probeer sowieso mijn onderstaande recept eens !

Nog een handige tip: Je kunt het brood in plakjes in aluminium folie invriezen. Dit is handig om mee te nemen als je van huis gaat ‘s ochtends bijvoorbeeld! zo heb je in de middag lekker een vers plakje bij de hand.

Benodigdheden:

– 100 gram amandelmeel

– 60 gram havermoutmeel

– 3 grote bananen (rijp)

– 3 eieren

– 3 eetlepels cacaopoeder

– 1 kleine eetlepel bakpoeder

-snufje zout

extra:

– geschaafde amandelen

– cacaonibs

– gehakte nootjes (ongezouten en ongebrand)

Verwarm de oven voor op 175 graden en doe de havermout in de blender totdat er een meel ontstaat (dit gaat heel snel!) Pureer nu je bananen en voeg deze samen met alle eieren. Voeg nu alle droge ingrediënten hieraan toe, dus het amandelmeel, het havermoutmeel, de bakpoeder en de cacao. Voeg ook het snufje zout toe en roer alles tot een beslag zonder klontjes. Op dit moment kun je toevoegen wat je lekker vindt, bijvoorbeeld een handje cacaonibs door het beslag of wat nootjes. Bedek een cakeblik met bakpapier en stort het beslag hierin. Strooi geschaafde amandelen over de bovenkant en zet het blik 45 minuten in de oven. Smakelijk eten!

No Comments

Leave a Reply