Havermoutmuffins met fruit

hav

Lekker en gezond! Deze muffins zijn makkelijk te maken en bevatten banaan als vervanger voor suiker en vet. Hierdoor zijn ze wel beperkt houdbaar. Ze blijven na het bakken ongeveer 3/4 dagen goed. Ook lekker om mee te nemen naar school of werk!

Benodigdheden voor 7/8 muffins
– 125 gram havermout
– 125 ml melk( plantaardig of gewone)
– 1,5 banaan
– handvol bramen en frambozen( diepvries of vers)
– muffinbakblik of muffinvormpjes
– 1 ei
– 2 theelepels kaneel
– theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de banaan samen met het ei in een kom tot een papje. Doe vervolgens de rest van de benodigdheden er doorheen behalve het fruit. Mix alles tot een geheel en schep dan voorzichtig het fruit er doorheen. Vet de muffinvormpjes een beetje in en giet driekwart van het beslag in elk vormpjes. De muffins moeten ongeveer 20 minuten in de oven.

Je kunt natuurlijk variëren met deze muffins. Gebruik ook eens stukjes appel of blauwe bessen, dit is ook erg lekker!

No Comments

Leave a Reply