Kwarkbrood met appel

kwar

Het is een druilerig dagje wat betreft het weer.. perfecte gelegenheid om wat te gaan bakken toch!;) Een kwarkbrood kon je vroeger en nog steeds wel bij de meeste bakkers halen. Meestal in de vorm van een rond brood. Ik heb het altijd heerlijk gevonden, het is een soort kruising tussen brood en cake! Een gezond recept dus, voeg gerust ander fruit toe als je dat wilt, appel en peer combineren wel het beste! Maar rozijnen zijn bijvoorbeeld ook erg lekker doorheen.

Benodigdheden:
-150 gram havermoutmeel (vermaal havermout gewoon in je blender)
– 100 gram speltmeel
– 1 banaan
– 250 gram magere kwark
– 1 ei
– 2 appels
– 3 theelepels koekkruiden of kaneel
– 2 theelepels bakpoeder
– cakeblik

Toppings:
– kokosrasp
– geschaafde amandelen
– ongezouten gehakte noten

Vermaal als eerste de havermout tot meel in de blender en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de banaan, het ei en de kwark goed door elkaar.

Meng in een andere kom het havermoutmeel en het speltmeel door elkaar met het bakpoeder en de kaneel of koekkruiden. Meng nu het natte mengsel door het droge mengsel en maak hiervan 1 geheel. Snijd de appels in stukjes en voeg dit toe aan het deeg, het wordt een stevig beslag!

Vet je vorm in of bedek met bakpapier en stort het mengsel hierin en druk aan met de bolle kan van een lepel. Bestrooi nu met je gekozen toppings! Het brood moet ongeveer 45 min in de oven.

Geniet ervan!

Tip: Als het brood klaar en afgekoeld is kun je het in plakjes snijden en invriezen verpakt in folie. Zo heb je elke dag een vers plakje voor thuis of mee naar je werk of school!

No Comments

Leave a Reply