Stevige kruidkoek

IMG_6766
Een erg geslaagd recept! Vroeger al was ik gek op kruidkoek, Indische cake en alles wat er een beetje bij in de buurt kwam. Nu wilde ik dit natuurlijk erg graag zelf eens maken en dit is erg goed gelukt! Ik doe er wel aardig wat kaneel en koekkruiden door omdat ik echt van die smaak houd, dit moet je natuurlijk zelf bepalen of jij dit ook wilt. De suiker heb ik vervangen voor dadels en honing. De koek is ook een beetje klef, zoals het hoort..

200 gram havermout(meel)

200 gram speltmeel

325 ml amandelmelk

2 eieren

3 el kaneel

2 el koekkruiden

3 el honing

3 grote dadels

2 tl bakpoeder

Snuf zout

 

toppings:

– chiazaad/hennepzaad

– geschaafde amandelen

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het in.  Doe de melk, eieren en honing in een grote kom(natte ingrediënten). Klop door elkaar met een staafmixer of garde. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe erbij.

Doe in een andere kom de havermout (de meel verkrijg je door de havermout even in de blender te doen) speltmeel, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en het zout. (droge ingrediënten) Voeg alle droge ingrediënten langzaam toe bij het ei /honingmengsel en roer goed door met een lepel. Schep het beslag over in het bakblik en bestrooi met toppings naar keuze. Zet in de oven voor 50 minuten/ 1 uur tot het mooi goudbruin gebakken is.

No Comments

Leave a Reply