200 gram havermout(meel)
200 gram speltmeel
325 ml amandelmelk
2 eieren
3 el kaneel
2 el koekkruiden
3 el honing
3 grote dadels
2 tl bakpoeder
Snuf zout
toppings:
– chiazaad/hennepzaad
– geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het in. Doe de melk, eieren en honing in een grote kom(natte ingrediënten). Klop door elkaar met een staafmixer of garde. Snijd de dadels in kleine stukjes en doe erbij.
Doe in een andere kom de havermout (de meel verkrijg je door de havermout even in de blender te doen) speltmeel, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en het zout. (droge ingrediënten) Voeg alle droge ingrediënten langzaam toe bij het ei /honingmengsel en roer goed door met een lepel. Schep het beslag over in het bakblik en bestrooi met toppings naar keuze. Zet in de oven voor 50 minuten/ 1 uur tot het mooi goudbruin gebakken is.
No Comments