Dadel notenreep

notenr

Tussendoortjes zijn lastig als je gezond wilt eten! fruit en groente is natuurlijk altijd goed maar je wilt ook wel eens wat anders toch? Nu kun je in de supermarkt mueslirepen kopen maar ga er maar vanuit dat bijna alles vol vreemde ingrediënten en bakken geraffineerde suiker zit.. dus jouw tussendoortje zorgt alleen maar voor meer honger hierdoor! Even op een zondagmiddag zelf voor de hele week lekkere reepjes maken? harstikke makkelijk en het kost niet veel tijd! Probeer deze dadel notenrepen eens, echt heerlijk zoet door de dadels! ..en met een stevige bite van de noten en havermout, groot voordeel: je hebt het zelf gemaakt en weet dus precies wat erin zit!

Benodigdheden:
– 150 gram grote dadels(medjool zijn het lekkerst)
– 150 gram havermout
– 60 gram ongezouten noten (ik koos voor een mix van amandelen, hazelnoten en walnoten)
– 35 gram honing
– kokosolie (of olijfolie) 2 eetlepels

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook water in de waterkoker en leg de dadels in een bakje, giet het kokende water eroverheen en laat ze even weken. Hak ondertussen de noten grof en doe deze samen met de havermout in een kom. Ontpit nu de dadels en doe deze in de blender of keukenmachine met een klein scheutje water en mix tot een puree. Doe de dadelpuree bij de noten en havermout en doe hierbij ook de honing en de olie. Mix alles goed door elkaar totdat je een aan elkaar klevende massa hebt. Bedek een cakeblik of vierkante bakvorm met bakpapier, doe het mengsel hierin en druk goed aan met een lepel. Zet in de oven voor ongeveer 25/30 minuten! Laat de koek even afkoelen en snijd daarna in repen.

No Comments

Leave a Reply