Kokos abrikooskoeken

abr

Lekker even iets zoets tussendoor! Deze brosse koeken zijn gezond maar wel heel erg lekker en zoet. Je kunt er kleine koekjes van maken maar ook grote ronde zoals hieronder afgebeeld. Houd je niet van gedroogde abrikoos? varieer dan eens met rozijnen, cranberry’s of ander gedroogd fruit!

Benodigdheden voor ongeveer 6 grote koeken
– 75 gram speltmeel(of boekweit mag ook)
– 75 gram havermout
– 75 gram geraspte kokos
– zo’n tien gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden
– 1 eetlepel amandelmeel
– 2 eetlepels kokosvet
– 1 ei
– 2 eetlepels honing
– snufje zout
– 1 theelepel bakpoeder

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Voeg nu gewoon alle verdere ingrediënten samen met de gesmolten olie en stukjes abrikoos in een kom en kneed het tot alles goed gemengd is. Zet het koekjesdeeg 30 minuten afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 6 ballen en maak er koeken van door ze wat plat te drukken in je handen. Zet de koeken ongeveer 12-15 minuten in de oven (even controleren). Even laten afkoelen, en dan kunnen ze worden gegeten. Je kunt ze in een goed afgesloten blik of bakje ongeveer 3/4 dagen bewaren

No Comments

Leave a Reply