Wortel dadelcake

cake

Heel erg lekker deze cake.. De dadels zijn zoet genoeg waardoor er geen suiker in hoeft, en de smaak is herfstachtig door de kaneel en wortel. Zeker het proberen waard!

Benodigdheden:
– 100 gr amandelmeel (of speltmeel)
– 100 gr havermeel (gewoon havermout even in de blender)
– 1 banaan
– handvol kleine worteltjes of 2 grote wortels
– kokosolie
– 2 eieren
– 6 grote dadels
– 2 handjes gehakte noten (walnoten bijvoorbeeld)
– 2 theelepels bakpoeder
– kaneel
snufje zout

optioneel: rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik een cakeblik dat je bedekt met bakpapier. Meng in een kom al het meel, kaneel naar smaak, bakpoeder, zout en alle noten.

Prak in een andere kom de banaan fijn en rasp de wortels. Hak de dadels in kleine stukjes. Voeg de banaan, wortel, dadels, eieren, kokosolie en eventueel de rozijnen toe aan het droge mengsel. Meng alles goed door elkaar tot een beslag en schep dit in het cakeblik en verdeel goed. Zet de cake voor 50-60 minuten in de oven en laat deze daarna even afkoelen.

Heerlijk bij een kopje thee

No Comments

Leave a Reply