Bounty’s

boun

Deze bounty’s heb ik voor kerst bij de koffie gemaakt, ze zijn heerlijk en super simpel om te maken!! ook een leuk idee voor oudjaarsavond misschien?

Benodigdheden: (voor een bakje vol)
– 350 gram kokosrasp
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 450 gram chocola, (puur of melk of een mix hiervan!)
– eventueel: honing, maar ze zijn al vrij zoet!

Giet het blikje gecondenseerde melk bij de kokosrasp en schep goed door met een lepel totdat alle kokos is bedekt. maak nu je handen een beetje nat en vorm bounty vormen met je handen. Je kunt ook balletjes maken of langere repen, wat jij lekker vindt! Ik heb ervoor gekozen om kleine repen te maken en die daarna in stukken te snijden. Druk in ieder geval de kokos goed aan als je ze vormt! Laat na het vormen alle kokos even in de koelkast hard worden voor ongeveer 1 a 2 uurtjes.

Smelt nu de chocola au bain marie. Je zet een pan met kokend water erin op laag vuur, zet nu een kom bovenop deze pan en smelt de chocola in de kom. Zo verbrand je chocola niet. Pak de kokosvormen erbij en wentel deze 1 voor 1 door de chocola totdat ze allemaal bedekt zijn. Leg ze in de koelkast op een bakpapiertje om helemaal te stollen. Als de chocola helemaal gestold is zijn ze klaar om gegeten te worden!

No Comments

Leave a Reply