Choco caramelslices

choc

Een heerlijk healthy snoep receptje.. Ik heb het laatst gemaakt voor de visite en iedereen was er weg van! toegegeven, het is wel even werk omdat het om verschillende lagen gaat, maar het is het dubbel en dwars waard! geen geraffineerde suikers en toch heerlijk zoet! Als je ze maakt, laat je het mij dan weten in de reacties?

Benodigdheden voor de bodem:
– Amandelmeel 40 gram
– rauwe cacaopoeder 1 theelepel
– 3 dadels
– 40 gram amandelen met vliesje

Benodigdheden voor de vulling:
– 150 gram dadels
– 100 gram cashewnoten
– kokosolie/kokosvet 2 eetlepels (in vloeibare vorm )
– 100 ml kokend water

Toplaag:
-100 gram pure chocolade (zorg wel minstens 70% pure chocola te hebben)
Eventueel voor de toppings:
-Stukjes gehakte walnoot of wat kokosschaafsel

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de cashewnoten weken in wat water voor ongeveer 15 minuten. De bodem maak je door amandelmeel, cacaopoeder, dadels en amandelen te mengen in een keukenmachine of blender (die ook kan hakken). Het mengsel is goed als het op verkruimelde koekjes lijkt maar nog wel aan elkaar kan plakken. Vet een bakvorm in, of leg er een vel bakpapier in. Je kunt het beste een vierkante plaat of bakvorm nemen met opstaande randen (gemiddelde grootte). Druk het amandel-dadelmengsel aan op de bodem met de achterkant van een lepel. Bak dit nu 15 minuten in de oven tot de bodem bruin wordt.

Maak intussen de vulling. Meng de 150 gram dadels voor de vulling met het kokende water en laat even staan. Na ongeveer 5 minuten maak je van de dadels met het water een mengsel door de staafmixer erop te zetten. Het wordt een soort dadelpuree dus. De cashewnoten die je had staan te weken giet je af en kunnen hier nu bij samen met de kokosolie. Hiervan maak je 1 geheel glad mengsel waar je naar smaak nog honing aan kunt toevoegen. Je verdeelt nu de dadelpuree over de reeds gebakken bodem en zet de ovenschaal opnieuw voor 10 minuten in de oven.

Ondertussen kun je de reep chocola smelten in een kom die je op een pan met kokend water zet (au bain-marie). Giet de chocola over de andere 2 lagen. Dit is je 3e en laatste laag. Je kunt hier nu je toppings naar keuze toevoegen op de nog warme chocolade bovenkant.

Nu zet je het geheel in de vriezer voor een paar uur. Als alles is gestold kun je net als ik de taart in kleine stukjes snijden, dit eet makkelijker! De slices kun je het beste in de vriezer bewaren.

No Comments

Leave a Reply