Dressings zelf maken

dressinng

Goedemiddag allemaal! Ik krijg steeds vaker de vraag welke dressing ik over mijn salades doe of wat lekker is bij een specifieke soort salade? De kant en klare dressings uit de supermarkt zijn eigenlijk nooit een goed idee als je graag gezond wilt eten of op de lijn let.. en zelf maken is zo gedaan!

Ik heb een paar recepten voor jullie uitgeschreven, dit zijn dressings die ik het meest gebruik en waarvan ik altijd potjes heb staat in mijn koelkast! Voor elke dressing geldt; meng de ingrediënten naar jouw smaak!

Doe ze in kleine glazen potjes die goed afsluitbaar zijn en bewaar ze in je koelkast, zo blijft de dressing lang goed, alleen even schudden voor gebruik.

Yoghurt dressing:
Heerlijk op: salades met vis, salades met vlees, pastasalades, simpele salades (komkommer, tomaat, paprika en sla) of waldorfsalade.

Ingrediënten:
– Griekse yoghurt
– vers citroensap
– mosterd
– zout/peper

Tahin-citroen dressing
Heerlijk op: Alle soorten gegrilde groenten, midden oosters eten, Salades met Falafel of shoarma, wortelsalade

Ingrediënten:
– Tahin (sesampasta) in pot te koop bij Turkse winkels of sommige supermarkten.
– vers citroensap
– extra vierge olijfolie
– peper/zout
– honing

Honing-mosterd dressing
Heerlijk op: couscous salade, salades met vis, salades met kikkererwten of bonen, simpele salades (komkommer, tomaat, paprika en sla)

Ingrediënten:
– extra vierge olijfolie
– balsamico azijn
– mosterd
– honing
– peper/zout

Heb je zelf nog lekkere tips? of een dressing die je vaak maakt? Deel dan je recept hieronder!

No Comments

Leave a Reply