Koken met restjes

aardappelJe kent het vast wel..je wilt iets koken waarvoor veel ingrediënten nodig zijn, en je houdt dus van een aantal dingen wat over, denk aan verse kruiden, restjes rijst of pasta?

..Of kook je (net als ik) vaak teveel rijst, pasta of aardappelen? doe ze eenmaal afgekoeld in een bakje in de koelkast. Gooi ze niet weg! harstikke zonde, want er is echt nog wel wat mee te verzinnen! Hieronder een paar handige tips:

Pasta – Met een restje pasta ligt een koude pastasalade voor de hand, Bij mijn recepten (salades met vis) vind je een lekkere salade om met pasta te maken. Je kunt ook gewoon zelf erin gooien wat je lekker vindt, Het kan bijna niet misgaan!

Verse kruiden – Mijn tip: invriezen! Zo blijven ze extra lang goed voor komende diners en heb je wat op voorraad.. en daarnaast is het ook heerlijk om verse munt, basilicum of peterselie in een van je smoothies te verwerken!

Restjes (oud) brood- Met oud brood kun je heerlijk zelf croutons maken! Snijd het in blokjes, verdeel er wat olie en kruiden naar keuze over en bak het in de pan totdat ze krokant zijn! lekker over de salade en goed houdbaar in een afsluitbaar bakje!

Rijst- Maak met een restje gekookte rijst een rijstepudding, hiervoor hoef je alleen maar 1 kopje rijst met 2 kopjes melk naar keuze zachtjes te koken. (ongeveer 20 minuten) Hierbij kun je kaneel en vanille toevoegen. Vooral even afmaken met vers fruit of rozijntjes natuurlijk!

Aardappelen – Heb je restjes gekookte aardappelen over? Maak hiervan bijvoorbeeld een koude aardappelsalade! Lekker voor bij de barbecue of gewoon als lunch. Je kunt de restjes aardappel ook toevoegen aan je omelet om zo een aardappel frittata te maken (zie bij mijn recepten: lunch, recepten met ei)

Benodigdheden Aardappelsalade (foto) :
– Gekookte aardappels in plakjes
– verse bieslook, fijngesneden
– Griekse yoghurt
– mosterd
– kappertjes
– peper/zout

Wees vooral creatief, heb je ook nog blokjes ham of spekjes over? die kunnen er prima doorheen!

En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad! Heb je zelf nog restjes staan waarvan je niet weet wat je ermee moet? Laat het mij weten!

No Comments

Leave a Reply