Mealprepping 21-09

 

IMG_6684

Mealprepping Monday

Goedemiddag! Vorige week aan mealprepping was niet een super geslaagde week.. want zoals altijd als je veel experimenteert met verschillende variaties is er ook wel eens eentje wat minder lekker ..Zo ook vorige week, De recepten die ik had bedacht om te maken waren een romige noedelsalade met broccoli en hartige speltpannenkoeken met geitenkaas, zongedroogde tomaat en spinazie.

Klinkt goed zou je zeggen toch?! Nou waren het ook heerlijke recepten.. Maandag en dinsdag alleen, de bakjes voor woensdag en donderdag waren minder, de pannenkoeken werden wat klef en de noedels werden taaier. erg jammer! Ik zal deze recepten wel weer maken maar dan om meteen mee te nemen of om meteen op te eten! Dus maak je alleen iets voor morgen of overmorgen of gewoon een maaltijd? dan is het een dikke aanrader!

Noedelsalade met broccoli
– 100 gram soba noodles(gewoon in de supermarkt te krijgen)
– halve broccoli in roosjes
– champignons 1 bakje
– sesamzaadjes
– gedroogde oregano
dressing:
– tahin
– water
– citroensap
– peper en zout

Bak de champignons in een beetje olie en kruid ze naar smaak. bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking(hoeft maar heel even!) kook de broccoliroosjes beetgaar en laat alles afkoelen. meng ondertussen de dressing ingrediënten door elkaar en doe in een apart bakje. Meng de pasta met de champignons en broccoli en bestrooi met sesamzaadjes en kruid met zout en peper en oregano.

Gevulde speltpannenkoeken
– 75 gram speltmeel
– 150 ml melk
– 1 ei
– snufje zout
vulling:
– verse spinaziebladeren
– zongedroogde tomaatjes
– zachte geitenkaas

Doe de melk, het speltmeel en het ei bij elkaar. Voeg een snufje zout toe. Klop het met een garde tot een glad beslag, of gooi alles in de blender die dit werk voor je doet!

Doe een beetje olie in een pan en laat dit even warm worden. Roer met een lepel het beslag door en giet een beetje in de pan totdat de bodem net is bedekt. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Als de pannenkoek aan de bovenkant droog is geworden, kun je hem omdraaien! Bak ook de andere kant in ongeveer 1 minuut bruin en herhaal dit alles bij de andere pannenkoeken.

Laat de pannenkoeken kort afkoelen en besmeer met de zachte geitenkaas, en beleg met de tomaatjes en de spinazie en vouw dicht.

No Comments

Leave a Reply