Mealprepping 24-08

IMG_6468

Hallo lieve allemaal!

Het is weer tijd voor de mealprepping recepten van deze week! Omdat er vorige keer zo leuk en zoveel gereageerd werd op de mealprepping blogs heb ik besloten hier een vast item van te maken. De mealprepping Monday wink-emoticon

Vanaf nu zal er elke Maandag een blog online komen met mijn mealprepping recepten die ik maak om mee te nemen naar mijn werk! Ik doe dit al jarenlang iedere week dus waarom zou ik dit niet delen toch? Ik hoop jullie hierdoor wat inspiratie te geven om dit zelf ook eens uit te proberen!

Je kunt ook op mijn website alle voorgaande recepten terugvinden van de mealprepping recepten bij het menu: Tips&tricks–>Mealprepping–>Mealprepping Monday.

Heb je nog aanvullingen, vragen of tips voor mij? Of wil je heel graag een bepaald ingrediënt terugzien waarmee ik iets kan maken? Geef ze gerust door dan ga ik er wat mee doen!

Deze week een heerlijke zoete aardappelsalade en een salade met makreel!

Zoete aardappelsalade (rechts)
– 2 middelgrote zoete aardappels
– 1 rode paprika
– olijfolie
– 100 gram geitenkaas
-2 kleine handjes zonnebloempitten en pompoenpitten
– ongeveer 12 zongedroogde tomaatjes (uit pot)
– peper/zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de zoete aardappel in kleine plakjes. Meng de plakjes met een eetlepel olijfolie, peper en zout. Leg ze verdeeld over een met bakpapier beklede ovenschaal en zet ze 30 minuten in de oven. Snijd ondertussen de paprika en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Verdeel over de twee bakjes. Verdeel de afgekoelde zoete aardappel ook over je bakjes en meng alles door elkaar met wat citroensap en goede olijfolie en eventueel nog wat peper en zout. Bestrooi met de geitenkaas en de pitten.

Makreelsalade met bleekselderij
– 2 blikjes makreel op water, uitgelekt
– 2 gekookte eieren
– 4 stengels bleekselderij, in kleine reepjes
– 2 grote tomaten, in blokjes
– half potje cocktailaugurkjes (zuur) fijngesneden in plakjes

Meng alles door elkaar, verdeel over twee bakjes en leg het gekookte ei er bovenop. Breng op smaak met peper en zout. De dressing die hierbij ook erg lekker kan zijn is een beetje balsamico azijn. Omdat er geen losse sla in deze salade zit kan de dressing al worden toegevoegd, sluit vervolgens je bakjes goed af!

No Comments

Leave a Reply