Aardappel zalmsalade

dil

Een heerlijk recept is dit! Deze heb ik ooit eens op internet gevonden toen ik zin had in gerookte zalm. Het recept is er eentje van Jamie Oliver! dus lekker, simpel en gezond!

Benodigdheden 2 personen:
– 300 gram (kriel) aardappelen
– geraspte schil van 1 citroen +het citroensap
– 200 gram gerookte zalm
– scheut rode wijnazijn
– een grote eetlepel kappertjes
– mierikswortelpuree
– olijfolie
– 75 ml crème fraiche
– verse of gedroogde dille

Schil en snijd desgewenst de aardappelen en kook ze in 15/20 minuten gaar. Laat de aardappelen even afkoelen en uitlekken.

Doe de geraspte citroenschil en de helft van het citroensap in een grote kom met een scheut rode wijnazijn. Giet er driemaal zoveel olijfolie bij en roer de kappertjes er doorheen. Breng deze dressing op smaak met zout en peper. Doe nu de warme aardappelen er bij en hussel rustig door elkaar heen zodat je alle aardappels bedekt met dressing. Strooi hier vervolgens driekwart van de dille overheen en roer goed door.

Doe de crème fraiche in een kommetje en doe hierbij een paar theelepels mierikswortelpuree naar smaak (niet te zuinig ). Roer de rest van het citroensap ook door de crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de plakken gerookte zalm over 2 borden zodat het bord bedekt is. Leg hierboven op een paar scheppen van de aardappeltjes in dressing en maak af met door er wat crème fraiche overheen te doen met kleine schepjes. serveer met nog wat dille er overheen gestrooid

* Mocht je deze salade meenemen naar je werk, neem dan de dressing apart in een bakje mee!

No Comments

Leave a Reply