Kerstrecepten

Varkenshaas in parmaham

IMG_7263

Het eerste kerstrecept voor deze maand. Een lekker hoofdgerecht met vlees. Vorig jaar met kerstavond hebben wij dit gemaakt en het viel goed in de smaak! Mocht je kiezen voor vlees kies dan goede kwaliteit en zorg daarnaast dat je de oven in de gaten houdt, elke oven is anders en het zou zonde zijn als ze te droog worden.

De bijgerechten die je ziet op de foto zullen komende weken ook gedeeld worden.

Benodigdheden 2 personen:
– 2 varkenshaasjes (ong 150/180 gr per persoon)
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes versgeperste knoflook
– 2 theelepels salie, fijngesneden (als je het vers niet kunt vinden dan voldoet gedroogd ook)
– 5/6 plakjes parmaham
– 50 gram pijnboompitten
– peper/zout/olijfolie

– 3 eetlepels groene pesto, deze kun je in een potje kopen of zelf maken (zie recept hieronder)

Pesto:
– bos verse basilicum
– 4 eetl verse Parmezaanse kaas, geraspt
– 2 teentjes knoflook
– 30 gram pijnboompitten
– zeezout naar smaak
– olijfolie

Mix alles met de staafmixer behalve de olijfolie en voeg deze toe totdat je de gewenste structuur hebt.

Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Snijd het vlees in gelijke stukken. Bestrooi met peper en zout en verdeel de plakjes parmaham over je werkvlak. Verwarm in een pan wat olijfolie of boter, fruit hierin de ui en bak vervolgens de haasjes rondom iets bruin aan. (dit hoeft maar heel even)

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en meng met de pesto, knoflook en salie goed door elkaar. Smeer hier vervolgens de parmaham mee in.

Rol de ham om de haasjes heen. Leg de het op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Zet in het midden van de oven voor 30 minuten. Houd ze in de gaten en draai halverwege 1 keer om. Laat daarna even afkoelen en snijd in mooie plakjes en giet hier overheen nog wat jus uit de pan en gebakken uitjes. Serveer meteen.

Fijn weekend!

 

No Comments

Leave a Reply